16 november 2008

Varning Brudar

…jag hade satt en lapp om Julvarning på dörren min när tjejerna kom för att fika i helgen! Ja, jag hade i och för sig redan förvarnat dem så de visste att lite jul har jag redan fått fram…men de höll faktiskt på att svimma ändå....! Tjejträffar är Mycket skojigt!! Man bubblar och bubblar och bubblar….kul!!! Vi pratade om målning, Sälenresor, hur självständiga vi kvinnor är= SANT, projekt,...män..:), jobb, att vitt är harmoniskt, jaa, ditten och datten...
Åsså fikar man såklart!!
Kaffebröd är inte fel…


Mina pepparkaksformar i granen...













Det här är en bra grej att göra dekoration på kakor.
När jag var ute och skulle fixa lite granar (lite granar...sissådär en tio stycken..näej men några granar...jo kanske tio... ;) ) så tog jag den här granen men så ångrade jag mig för att den såg inget rolig ut så jag "lade" den tillbaka och åkte iväg...SEDAN ÅNGRADE JAG MIG IGEN och åkte tillbaka och hämtade upp den lilla, lilla granen igen. Jag tyckte synd om den när den skulle ligga där...den är ju faktiskt gullig..;)

När skymningen kom så tände vi lite ljus såklart!


Här kommer recepten:

Brownies

200 gr mörk blockchoklad
50 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
(1 påse hackade valnötter)

Sätt ugnen på 175*.
Bryt chokladen i bitar och smält den på svag värme. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret i små klickar. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda detta med chokladen. Blanda mjöl, bakpulver och hackade nötter och rör ner i chokladen. Rör till en slät smet. Smörj och bra en form eller plåt. Slå sedan i smeten i en formen eller plåten ca 25*20 cm. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg inuti. Låt kakan svalna och skär den i bitar. Gärna en klick grädde till! Underbart god! Mums!
Lycka Till!



Saffranskaka

200 g margarin
1 pkt saffran
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
florsocker

Sätt ugnen på 175*.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smällt margarin och låt svalan. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, margarin och mjölk. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Ta sedan ut kakan. Sikta sedan över florsocker när den svalnat! Denna kaka är mycket god! Jag lovar!Mums!
Lycka Till!



Toscakaka

100 g margarin
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ dl grädde

Glasyr:
100 g margarin
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk mjölk
2 påsar mandelspån

Sätt ugnen på 175*.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smällt fett och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, matfett och mjölk. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Ta sedan ut den.
Blanda sedan alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm detta under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Bred sedan på glasyren på kakan. Ställ nu kakan i mitten av ugnen. Grädda ytterligare i ca 15 minuter. Ta sedan ut och skär i bitar!
Så j….god! Mums!
Lycka Till!



Mandarin och äppelkaka


Vispa 4 ägg pösigt med 3 dl strösocker, tillsätt 125 gram smält smör. Blanda ner 2 tsk vaniljsocker, 1 msk bakpulver och 4 dl vetemjöl.

Häll i en form med löstagbar kant. Skär 3 äpplen i klyftor. Strö över kanel o socker över äppelklyftorna och fördela ut klyftorna över kakan. Strö över lite mandariner.

Grädda ca 35 min i 175 grader.



Dajmkakor

175 g margarin
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Dajmkulor eller vanlig dajm att bryta sönder i bitar

Sätt ugnen på 175*.
Smällt margarinet och låt svalna. Blanda resten av ingredienserna. Häll sedan i margarinet. Rör om så det blir en smet. Klicka i formar. Lägg på bitar av dajm. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Mycket enkla och goda! Mums!
Lycka Till!


En riktigt Trevlig vecka önskar jag er!


Kramisar


45 kommentarer:

Poppins sa...

Hehe, så bra att du kör med julvarning. Själv har jag också smygbörjat lite med att köpa hem lite juldekorationer. Men inga granar än, fast din söta gran som du nästan övergav, hade gärna fått komma hem till mig. Lagom stor för köksbordet, tror jag.
kram

Anonym sa...

Jag är helt övertygad om att kvällen blev mycket lyckad och att tjejerna blev mycket inspirerad av att du redan börjat med julförberedelserna. Så vackert du har gjort !

Och mängder av gott bjöd du på också och jag som inte var där får ju självklart tacka så hjärtligt för alla recept som du delar med dig av. Tack snälla !

Kram Kram

anna of sweden sa...

Å, vilken mysig tjejträff ni verkar ha haft. Och så otroligt fint du gjort det - vilka snygga skyltar! Det ser så vackert vintrigt ut!

Fröken Fräken sa...

Oj, ja nu leder du minigransligan helt klart! Men jag har hittat ett perfekt tyg i lite julig stil som det ska bli kuddar av. Men det lär jag nog inte hinna göra något av förrän till nästa helg. Man ska ju hinna arbeta också ... ;-)

Englagård sa...

Så mysigt ni verkar ha haft det. Och så härligt virrig du verkade vara när du hämta in dina granar;) Man känner ju igen sig,, haha.

Jag ska ta in en liten adventsgran men vet inte riktigt vad jag ska sätta den i, har ju ingen mini-julgransfot. Har du nåt tips?

I morgon ska jag också på tjejträff, men vi träffas i en lokal i skolan. Det ska bli kul för det är alldeles för länge sen sist.

ha en bra vecka
Kram Karina

alegni sa...

åh, där hade jag velat vara med! det ser sååå mysigt (o läckert!) ut!
kram,
ingela

Elzie sa...

Ja du milde. Är du alltid så energisk så att du t o m sätter ut namnlappar på kakorna? Bra idé egentligen. Så vet folk vad dom kan och inte kan äta.
Och så många små granar. Själv får jag hålla mig till plastgranen, är man överkänslig så är man.
Hoppas du får en bra dag.
Kram Elzie

Petra C sa...

Oj, så mysigt. Jag slank in hit av en slump från Karina på Englagård. Jag hinner inte titta mer på din blogg nu men jag kommer tillbaka! :)

Elzie sa...

PS! Jag glömde ju fråga dig en sak. Nämligen det här med bannern. Är det svårt att göra en sån bild som den du har gjort? Är så dum när det gäller datorer att jag är glad bara jag får in en bild över huvud taget. Vore kul att lära sig dock.
Kram igen, Elzie

Elzie sa...

Jo, så långt är jag med. Tänkte när man skriver med en annan stil på. Som den jag har på min nu (den har Stina gjort!). Lägger jag in en bild så blir den alltid för liten. Och så ser man det fula som är bakom och det gillar jag inte.
Det var det jag undrade över.
Kram Elzie

Anonym sa...

Jeg vedder på at dere hadde en herlig kveld sammen..Det MÅ det jo ha vært med alle de lekre kakene..
Takk for oppskrifter :))
Fikk lyst til å kjøpe meg en sånn plate man kan bruke for å pynte kakene med!
Ha en fortsatt fin ag :)

Englagård sa...

Tack goa du för tipset, det är ju mycket enklare att göra så än att be gubben göra en ställning;)
Han är sååå tacksam att han slapp ännu mer jobb.


kram Karina

Anonym sa...

Å vad ni verkar ha haft det mysigt! ;o) Jag ska snart se till att få lite jul här åxå.. Hallen börjar närma sig klar, så snart så kan även jag få lite ordning! ;o)

linéa sa...

Mmm.. vad mysigt och gott.
Hade nog gärna varit med.
:-)
Men tänker definitivt testa några av dina läckra recept.
Tack för att du delar med dig.
Kram

Ann sa...

Åh, vad fint du hade gjort när brudarna kom på besök! o vilka goda bakverk de fick smaka kan jag tro, tack för inspiration o recepten, måste pröva!
Kram Ann

Dalatorpet sa...

Åhh men gud vad rolig du är!! :-) jag önskar ibland att jag var med i ett tjejgäng som träffades precis som ni gjorde det verkar så himla kul och härligt att bara sitta och prata om allt möjligt! Vad mycket gott du hade bakat sen då! wow måste välja ut ngt och prova

Angel.Pearls sa...

Härlig dukning! Fint med lappar på alla bakverk..å tack för recepten! Kram// Eva

Gårdsromantik sa...

Men herreminje du är ju lika blödig som mig...inte kan man julämna granstackarn ensam och övergiven!!!

Så härligt julpartaj du ställt i ordning...vad skall nu nästa brud göra för att bräcka dig?

Kram Maud

Mitt nya vita hem sa...

hihi.vilken mysig tjejträff ni verkar ha haft,och så mycket gott du bjöd på :) mysigt med granarna,skall no också ta in en liten till helgen :)

alicelilly sa...

Du är ju fantastisk!!! Underbart inlägg och vackra bilder. jag ÄLSKAR julgranar, kan ha hur många som helst...Du verkar vara en hejare på att baka med!!!
Kram kram

hemtrevnad marie sa...

Å ,du jisses....jag hade gärna velat vara en av de där brudarna på ditt kalas!!!
Såå mysigt och så mycket gott!

Ha en go vecka!!
kramis

Englagård sa...

Om han har, han håller sig ju med två jobb. Ett heltid och ett halvtid. vet inte hur han får ihop det. Dessutom ska han serva mig med mina otaliga påhitt så han har det inte lätt:)

Englagård sa...

Nä, man ska hålla dom kort..eller...??;)

kram

Vitt och nött sa...

hade ju varit underbart att va me på de partajet! så mycket gott å så mycket fint!

va rolig du ä men ditt lilla granäventyr :) man kan ju inte låta en ensam liten gran ligga kvar i skogen..själv! nä där går gränsen ;)

Kram!

Anneli sa...

Man får nog göra julvarning här oxå snart - det poppar upp mer och mer saker hela tiden....
Älskar det....Vad mycket gott du hade bakat - det vattnar sig om munnen - Smarrigt...
Tack snälla för din goa ord hos mig...
Ang. mina kanter runt bilderna är det ett fotoprogram i Microsoft som jag använder just nu där man redigera sina foton och då kan man softa till det lite granna...
Kramar/Annelie

Emmas idéer sa...

Hej. Oj vad vackert och vad du hade ställt till med en rejäl fika... mums...

Jag tror det kommer bli bra med volangkjolarna... ska bara beställa dem också för i den här staden tycks det inte finnas några att köpa tyvärr...

Kramar

Anonym sa...

Men åhh,jag äter inte bakelser utom möjligtvis EN gång imånaden..(samma gång som man kan bli j*vligt förbannad för ingenting ;-)) Denna gång är just nu och gaaah vad sugen jag blev!! *suck*
På tal om att ofra sig för granar "tycka synd om", jag gjorde en sån förra året, stod utanför ica medans maken var inne och handlade, såg då den mest förtjusande gran, som stod helt ensam, som ingen ville ha..och snart skulle granhandlaren åka hem..och typ göra ved av "min" gran! När maken kom ut hade jag köpt en...5 meter hög gran! Vicket liv det blev? För en ensam stackars gran?? Hallå det var välgörenhet? OCH vi fick t.o.m låna granmannes släp!
Jag får inte gå inärheten av ställen där dom säljer gran längre *snyft*

Anonym sa...

ÅÅÅH vilken tjejkväll, jag ääälskar tjejkvällar, såå mysigt :) och vad fint du gjort :) vad fint med granen i tygpåsen, ska nog sno lite idéer här :)

stor kram sara

Caroline sa...

Underbara bilder,blir alldeles lyrisk!Jul...mysigt!

Marits vita skrin sa...

Den där tjej träffen hade jag velat varit på, hade nog gått upp 3 kilo men vad gör det ;)
Och jätte vackra dekorationer.
Vad roligt att du redan börjat julpynta, riktigt så tidig är inte jag.
Granen var ju bara för söt.

Kram kram

Vit Spets sa...

Åååå på denna trevlíga kväll skulle jag allt vilja med på :)
Kul med förvarningen!

Önskar Dig en trevlig dag...
//Siv

Vero sa...

Wow, hem till dig skulle man komma på en fika... Massor av kakor. Jösses så gott det ser ut och så mysigt du gjort det.

Önskar dig en trevlig dag!

Sublim design och Blossom kitchen sa...

Å,å..så kul med en tjej träff, då får man äntligen bubbla av sig lite:)så mumsigt allt ser ut på det dukade bordet.
Må så gott
/S

Vero sa...

Nedräkningen till jul hittar du om du klickar på min nedräkning. Det var så jag hittade dit från en annans blogg. Den är söt.

Ha det gott och en trevlig kväll!

Engsroom sa...

Hej och tack för titten hos mig, vad kul att hitta till din blogg. Många härliga recept ska prova när jag ska glöggmingel i dec hemma hos mig.
Ha en bra kväll!

Lily of the valley sa...

Härligt med tjejkväll! Det behövs med jämna mellanrum! De måste ha blivit väldigt inspirerade när de varit hemma hos dig! Jag blir sugen på att skaffa gran/ar....
Smarriga kakor du bjöd på:D Tack för recepten!
Kram Lily

ÅSA sa...

Snälla nån vilken julstämning. Måste bara få fråga hur det ser ut hos dig när det verkligen är jul??? :) Ser fram emot fler sådana bilder! Jag som trodde att jag skulle klara mej utan julen i år eftersom vi reser iväg...Hrm...kanske också borde bjuda in julen lite tidigare...Blir ju inspirerad! Ha en skön vecka!

ÅSA sa...

...ja så var det jag igen... Måste bara fråga om du gör din egen glögg också??? Annars finns det ett kanon gott recept på stark och god glögg på min blogg... När den börjar puttra så luktar det verkligen jul i huset. Men skynda, skynda, den ska stå i minst tre veckor gärna längre...

ÅSA sa...

Kolla Fredagsreceptet fr. 31/10 så kan du jämföra recepten...

marianaskeramik sa...

vilket härligt kalas
roligt att du tyckte synd om granen *fniss*
ha de gott
marianaskeramik

Inspiration i vitt sa...

Men vilken härligt underbar kväll alla måste ha haft hos dig,
skulle vilja varit med hihi.
Och hur mycket hade du bakat som det värsta konditorit mums säger jag bara. Tack för att du delar med dig av recepten.
Ja god jul då och kram/Ingela.

lottens vita och gröna sa...

oh vilken fest du dukat upp till brudaran, så gottigt och vackert överallt, vaaaaa äger du skog, 10 granar, nu är jag allt avis som bara den, hihi! recept på smarrigheterna, ska provas redan tomorrow! varmkram lotten

Mjuka sa...

Supermysiga bilder!
Kramar M

Jeanette sa...

Gud va du är idérik, uppfinningsrik...och va fina kort du tar.
Wow!!!!

Anonym sa...

Vilka smarriga grejer! Måste testa toscakakan! Mums! :-)